Aktivera dig på Täljöhalvön

På Täljöhalvön finns inte bara havet och naturen på nära håll. Här finns även flera roliga saker att hitta på – så som att ta ett åk på vår egen pumptrack-bana!

I Täljö Strandäng finns en spännande mötesplats med aktiviteter för både stora och små. Här ligger nämligen det stora utegymmet, en lekpark för barnen och även vår egen pumptrack-bana!

På det stora utegymmet med utsikt över havet finner du ett modernt utegym med stora möjligheter till en varierad träning. Varför inte bjuda med en vän eller granne och förena nytta med nöje?

Den fina lekplatsen låter barnen drömma i väg och leka i äkta skärgårdsstil. Lekplatsen är nämligen utformad i sjötema, bland annat med en stor båt.

På pumptrack-banan kan du med hjälp av en pumpande rörelse röra dig framåt över banans vågiga form. Oftast använder man cykel men det går även att åka exempelvis inlines, sparkcykel och skateboard. En perfekt aktivitet nu när sommaren närmar sig.

Se en film på pumptrack-banan från Österåkers kommun.

Har du aldrig åkt på en pumptrack-bana? Ta fart i den inledande korta, branta backen, sedan pumpar du dig fram i den böljande banan utan att trampa. Ju säkrare du blir, desto mer kan du använda dig av banans gupp och vallar för att få fart eller till och med hoppa.

Psst! Glöm inte hjälmen.

Trevlig åktur!


Nyheter