Välkänd kursgård blir modern skola på Täljöhalvön!

Täljöhalvön fortsätter att utvecklas och nu kommer fler glädjande nyheter för stadsdelen. Täljöhalvön kommer nämligen att få sin alldeles egen skola! Den framtida skolan kommer totalt att utgöras av cirka 7 000 m2 yta, vilket även inkluderar en idrottshall.

Magnolia Bostad har förvärvat Täljövikens kursgård i Österåkers kommun och kommer att utveckla denna till en modern attraktiv F-9 skola för totalt cirka 800 elever.

– Det är riktigt roligt att vi nu har förvärvat en fastighet som redan inom några år kommer att kunna tas i bruk som skola. Det finns ett stort behov av skolor på Täljöhalvön där många bostäder nu byggs. I området planerar Magnolia Bostad för utveckling av cirka 1 800 bostäder, äldreboende, förskolor och ytterligare en skola”, säger Björn Bergman, Regionchef Öst Magnolia Bostad.

Idag ligger kursgården vid Täljöviken vackert placerad med utsikt över vattnet. Byggnaden, som är en välkänd politisk byggnad, har fina materialval, byggnadstekniska speciallösningar och en inredning som präglas av 1960-tals design.

Runö Fastigheter avyttrar Täljövikens kursgård till Magnolia Bostad som avser att skapa skolan.

– Täljöhalvön är ett fantastiskt utvecklingsområde precis vid havet. Det är roligt att området nu även utvecklas med en grundskola som det finns ett stort behov av i området, säger Michael Larsson, Projektchef Runö Fastigheter HB.

I omvandlingen till en modern skola kommer bevarandet av byggnadens historiska drag tas i beaktande.

Läs mer på Magnolia Bostads hemsida.


Nyheter