Påsken är på ingång

…ett säkert tecken på att våren äntligen är här!

Under påskaftonskvällen beräknas det i Sverige gå åt sex miljoner ägg i timmen. Även en ägg-entusiast kan tröttna på kokt ägg. Vi har därför letat fram tips på vad man mer kan göra med denna mångsidiga råvara! Kika lite längre ned. Vill du helst inte laga någon mat alls finns en påskmeny på restaurang Klappbryggan, vid fridfulla Åkers kanal mitt i Åkersberga. Vill du ha försmak på skärgårdssommaren finns restaurang Solbrännan vid Österskärs havsbad, som serverar påskmat fram till 19 varje dag under påsken (förutom långfredag då köket stänger 16).

Pocherade ägg: Koka upp vatten med salt och en skvätt vinäger, knäck ett ägg på ett fat och tippa sedan försiktigt över ägget i kastrullen. Låt det sjuda 3 till 5 min beroende på önskad konsistens på äggulan. Passar utmärkt på en toast med gravad eller rökt lax, eller som tillbehör till smörstekt torsk eller lax. Använd riktigt färska ägg för bästa resultat.

Fyllda ägghalvor: Planerar du en påskfest är fyllda ägghalvor perfekt plockmat. Vi rekommenderar en fyllning av kallrökt lax, majonnäs, crème fraîche, pepparrot, äppeltärningar, citron och gräslök.


Nyheter