Täljövikens konferensgård blir tillfälligt boende för flyktingar.

Antalet flyende människor som anländer till Sverige är som bekant enormt stort. Migrationsverket har svårt att hinna med att ordna tillfälliga boenden och har bett alla kommuner om hjälp. Täljövikens konferensgård har länge stått tomt, men underhållits, och blir nu tillfälligt boende för hundratals flyktingar.

”Vi är väldigt tacksamma att Runö Fastigheter, som äger Täljövikens konferensgård, har erbjudit sig att upplåta anläggningen. Det är en ren samhällsgärning som innebär att inga sporthallar eller andra publika lokaler kommer att behöva tas i anspråk för ändamålet”, säger Michaela Fletcher, Kommunstyrelsens ordförande. Magnus Birke är projektledare på Runö Fastigheter och säger att det var en självklarhet att ställa upp i ett sådan här extraordinärt läge. ”Konferensgården är optimal för det här ändamålet. Här finns gott om utrymme, storkök, matsal och toaletter. Vi är glada att kunna hjälpa till”, säger han.

Än är det oklart exakt när man kan flytta in, men konferensgården iordningställs och är klar att ta emot inom ett par veckor. Boendet är tillfälligt på upp till sju dagar innan de ankommande får resa vidare till ett mer långsiktigt boende.

Jenny Nilsson är säkerhetsstrateg på Österåkers kommun: ”Behovet av volontärhjälp kommer att vara stort. Vi samarbetar med FRG, Frivilliga Resursgruppen (Täby Österåkers civilförsvarsförbund) som kommer att organisera volontärer. Så vill du hjälpa till under det här viktiga arbetet är du välkommen att höra av dig till Hans Rockberg på e-mail hans_rockberg@hotmail.com samt på 070-409 59 74.”


Nyheter